Apologia live

Apologia live

Apologia live är fristående webinars som vi arrangerar på Zoom för att ta upp aktuella och angelägna frågor om kristen tro. Bredden är stor vad gäller ämnen, talare och format – men en sak är säker: vi tar alltid mycket tid till publikens frågor.

Nästa Apologia live: 27 oktober 19.00

Ett av skälen till att den klassiskt kristna äktenskapssynen är under stark kritik idag är den skada som sexuella minoriteter lidit. Berättelser om utfrysning och omvändelseterapi är alldeles för bekanta. Det var inte alltid så.

Greg Johnson, doktor i historisk teologi och pastor i St. Louis visar i sin bok Still Time to Care att fyra av den evangelikala rörelsens förgrundsfigurer under 1900-talet valde en annan väg. Francis Schaeffer, John Stott, Billy Graham och C S Lewis formulerade och praktiserade ett varmt och omsorgsfullt förhållningssätt till HBTQ-personer före pride. Medan det sekulära samhället fördömde och bestraffade homosexuella visade dessa kristna ledare en annan väg.

På Apologia live den 27 oktober talar Greg om varför kristenheten behöver överge “cure” och återvända till “care” som ledord. Efter Gregs presentation blir det tid för frågor och svar.

Deltagande är gratis. Anmäl dig nedan.


Tidigare webinar

Inspelningar från Apologia live hittar du på Apologias youtube-kanal.

Gratis? För dig – ja

…men inte för oss. Bakom Apologia live ligger hårt arbete och investeringar i de tekniska lösningar som behövs för att producera bra material. Om du gillar Apologia live och vill att fler ska få ta del av det, var med och stötta Apologia!