Distanskurs: Förklara och försvara

Distanskurs: Förklara och försvara

Förklara och försvara är vår introduktionskurs i kristen apologetik. Här har vi samlat några av de mest centrala frågorna inom apologetik. Ämnena som berörs är:

 1. Behöver tron försvaras?
 2. Att tänka i världsbilder
 3. Den historiske Jesus
 4. Jesu uppståndelse
 5. Guds existens (del 1)
 6. Guds existens (del 2)
 7. Vetenskap och tro
 8. Ondskans problem
 9. Tvivel
 10. Längtan
 11. Kan man lita på Bibeln?
 12. Jesus den enda vägen

Kursupplägg

De ordinarie veckorna har tre moment: videoföreläsning, inläsning och foruminlägg.

 1. Videoföreläsningen är mellan 45-55 minuter lång och presenterar huvuddragen i veckans tema. Videoföreläsningarna är inspelade särskilt för den här kursen och innehåller även en powerpoint-presentation av föreläsningen.
 2. Inläsningen består av 1-2 bokkapitel eller artiklar, totalt ca 20 sidor per vecka. All litteratur finns tillgänglig på svenska och publiceras digitalt på lärplattformen.
 3. Foruminlägget skrivs efter att man sett föreläsningen och läst in litteraturen. Där får du svara på 2-3 reflektionsfrågor om föreläsningens och inläsningens betydelse och ibland tänka kring att tillämpa det i en specifik situation. Här ligger en stor del av kursens behållning, eftersom du är mer aktiv i att processa det du lär dig. Efter att ha skrivit ditt eget inlägg får du också ge respons på andras reflektioner, så att ni lär er av varandra.

Totalt räknar vi med att varje student investerar ca. 3-4 timmar per vecka i kursen, en timme för vardera moment.  

Webinars

Under kursens gång erbjuder vi också “Webinars,” seminarier på nätet där du på video-länk ställa frågor och diskutera med lärare och andra studenter.

Praktisk information 2020 vårtermin

Datum Kursen pågår 27 januari – 22 maj 2020. Kursen har tolv ordinarie veckor. Efter varje block av fyra föreläsningar kommer en vecka med endast webinar, vilket ger dig chansen att komma ifatt i läsning och uppgifter. Gemensam kursstart äger rum på videolänk 19 augusti 20.30.   Kostnad 1 900 kr. Betalning sker med kort i samband med anmälan eller med faktura/swish inom 30 dagar.   Inloggning och material Du får inloggning till vårt klassrum och tillgång till allt kursmaterial när kursstarten närmar sig. Allt material ingår i kursavgiften.