Distanskurs: Förklara och försvara

Introduktion till kristen apologetik

Förklara och försvara är vår introduktionskurs i kristen apologetik. Här har vi samlat några av de mest centrala frågorna inom apologetik, till exempel:

  • Guds existens
  • Den historiske Jesus och uppståndelsen
  • Vetenskap och tro
  • Ondskans problem
  • Tvivel
  • Kan man lita på Bibeln?
  • Jesus – den enda vägen?

Hela apologias team medverkar med totalt 12 föreläsningar på kursen, och utan extra kostnad får du dessutom ett brett smakprov av Apologias böcker i form av digitala utdrag som matchar varje veckas föreläsning.

Stefan Gustavsson, Mats Selander, Ray Baker och Martin Helgesson

Kursens upplägg

De ordinarie veckorna har 3 moment: föreläsning, inläsning + foruminlägg.

  1. Videoföreläsningen är mellan 45-55 minuter lång och presenterar huvuddragen i veckans tema. Videoföreläsningarna är inspelade särskilt för den här kursen och innehåller även en powerpoint-presentation av föreläsningen.
  2. Inläsningen består av 1-2 bokkapitel eller artiklar, totalt ca 20 sidor per vecka. All litteratur finns tillgänglig på svenska och publiceras digitalt på lärplattformen.
  3. Foruminlägget skrivs efter att man sett föreläsningen och läst in litteraturen. Där får du svara på 2-3 reflektionsfrågor om föreläsningens och inläsningens betydelse och ibland tänka kring att tillämpa det i en specifik situation. Här ligger en stor del av kursens behållning, eftersom du är mer aktiv i att processa det du lär dig. Efter att ha skrivit ditt eget inlägg får du också ge respons på andras reflektioner, så att ni lär er av varandra.

Totalt räknar vi med att varje student investerar ca. 3-4 timmar per vecka i kursen, en timme för vardera moment.  

Webinars

Under kursens gång erbjuder vi också “Webinars,” seminarier på nätet där du på video-länk ställa frågor och diskutera med lärare och andra studenter.

Hösttermin 2021

Kursdatum Start 6 september. Kursen pågår till 17 december. Webinars äger rum 11 oktober, 17 november, 15 december.

Kostnad 1900 kr. Betalning sker med kort, swish eller faktura.

Inloggning och material Du får inloggning till vårt klassrum och tillgång till allt kursmaterial när kursstarten närmar sig. Allt material ingår i kursavgiften och förblir tillgängligt efter kursens slut om du vill gå tillbaka och titta.