Så här funkar distanskurser!

Så funkar Apologias distanskurser!

En distanskurs har stora fördelar jämfört med en vanlig kurs! Du kan studera varifrån du vill, när du vill. Om du jobbar heltid eller är föräldraledig, bor runt knuten från oss eller i en annan tidszon så kan du själv hitta den form som passar dig.

Här beskriver vi kort hur våra distanskurser fungerar.

Lärplattform

Apologia använder lärplattformen Pathwright, som utgör vårt “klassrum”. Här läggs allt material ut: video-föreläsningar, länkar till videomöten, läsning att ladda ner, diskussionsfrågor och mycket annat.

Lärplattformen är på svenska och går att använda både på dator och bärbara enheter eftersom den anpassar sig till webbläsare och skärmstorlek.

Live eller förinspelat

Våra kurser har två olika format: live eller förinspelat.

Live-format innebär att föreläsningen äger rum i ett videomöte en bestämd tid och dag. Efter föreläsningen kan du ställa frågor och diskutera med föreläsaren. Missar du ett tillfälle kan du alltid titta på en inspelning från och med dagen efteråt.

Förinspelat betyder att föreläsningarna redan är inspelade i studio. Föreläsningarna är 45-60 minuter och du kan även ladda ner den powerpoint-presentation som föreläsaren visar.

I alla kurser som har förinspelade föreläsningar förekommer webinar, seminarier i form av videomöten, så att du kan fråga och diskutera med föreläsaren.

Våra förinspelade föreläsningar kan ses i upp till full HD (1080p)

Föreläsningarna kan ses direkt inne i klassrummet. Efter kursernas slut kan du fortfarande komma åt föreläsningarna, men de är exklusiva för varje kurs och får inte delas utanför kursens sammanhang.

Webinars

Webinars är helt enkelt seminarier på nätet. Vi använder programmet Zoom som är lätt att installera och möjliggör bra kvalitet på video och ljud så att vi enkelt kan prata med varandra.

I Zoom kan kursledaren också dela en Powerpoint-presentation för att göra en live-föreläsning, samt dela in videokonferensen i separata grupprum.

Litteratur och uppgifter

I alla våra kurser ingår något att läsa mellan föreläsningarna. I Förklara och försvara ingår all litteratur i kursavgiften och tillhandahålls digitalt. Övriga kurser har någon kursbok som du behöver beställa från vår webshop.

I flera av våra kurser ingår uppgifter där man ska svara på en fråga eller reflektera kring ett påstående/ämne i anslutning till föreläsningen. Här förs dialog både mellan studenter och lärare samt studenter emellan i en schysst och uppmuntrande ton. I andra kurser får man istället skriva en lite längre uppgift i slutet av kursen.

Arbetsbörda och tidsåtgång

Kurserna är anpassade efter studenter som arbetar heltid.

Vi räknar med att man lägger mellan 2-4 timmar per vecka på kursen: ca. 1 timme vardera på föreläsning, inläsning och skrivuppgift. Vi är alla olika: en del tycker det krävs mer tid, andra mindre.

Efteråt: intyg och tillgång till material

När man genomfört en kurs kan man beställa ett kursintyg. Vill du läsa fler kurser rekommenderar vi att du samlar alla dessa på samma intyg.

Du fortsätter att ha tillgång till kursmaterialet tills vidare, vi tar inte ner det när kursen är avslutad.

Läsa kursen tillsammans

Om man som par eller familj vill läsa kursen tillsammans får varje deltagare efter den första 50% rabatt på kursen.

Vill man läsa kursen i en hemgrupp får alla i gruppen 25% rabatt om man är minst fyra personer.

Kontakta oss före anmälan så förbereder vi din familje- eller grupprabatt!

Fler frågor?