Så här funkar distanskurser!

Så här funkar distanskurser!

En distanskurs har många fördelar! Du kan studera varifrån du vill, när du vill. Om du jobbar heltid eller är föräldraledig, bor runt knuten från oss eller i en annan tidszon så kan du själv hitta den form som passar dig.

Här beskriver vi kort hur våra distanskurser fungerar.

Klassrum

Apologia använder lärplattformen Moodle som utgör vårt “klassrum”. Här läggs material ut, här kan vi diskutera kursens innehåll i olika forum och här hålls föreläsningarna.

Exempel på hur ett klassrum kan se ut

Föreläsningar

Är förinspelade videoklipp på 45-60 minuter. Den powerpoint-presentation som föreläsaren visar kan du själv ladda ner för egna anteckningar.

I kursen Boken som förändrade världen använder vi oss också av live-sända föreläsningar som fungerar som webinars, se nedan.

Våra föreläsningar kan ses i upp till full HD (1080p)

Föreläsningarna kan ses direkt inne i klassrummet. Efter kursernas slut kan du fortfarande komma åt föreläsningarna, men de är exklusiva för varje kurs och får inte delas utanför kursens sammanhang.

Webinars

Webinars är helt enkelt seminarier på nätet. Vi använder programmet Zoom som är lätt att installera och möjliggör bra kvalitet på video och ljud så att vi enkelt kan prata med varandra.

I Zoom kan kursledaren också dela en Powerpoint-presentation för att göra en live-föreläsning, samt dela in videokonferensen i separata grupprum.

Forum

I alla kurser ingår uppgifter där man ska svara på en fråga eller reflektera kring ett påstående/ämne i anslutning till föreläsningen. Här förs dialog både mellan studenter och lärare samt studenter emellan i en schysst och uppmuntrande ton.

Arbetsbörda

Kurserna är anpassade efter studenter som arbetar heltid. Vi räknar med att man lägger mellan 2-4 timmar per vecka på kursen: 1 timme för att titta på en föreläsning, upp till en timme för inläsning och en halvtimme-timme för diskussion på forum. Vi är alla olika: en del tycker det krävs mer tid, andra mindre, vilket är helt OK!

Intyg

När man genomfört en kurs kan man beställa ett kursintyg. Vill du läsa fler kurser rekommenderar vi att du samlar alla dessa på samma intyg.

Fler frågor?